Základní
hmota:
100 g bílých hořčičných semínek 300 ml jablečného octa (nebo běžného octa, vinného octa ap.) Med či cukr dle chuti (cca 3-4 lžíce) Nejdříve
svařte
ocet, a poté ho nechte zcela vychladnout. Mezi
tím si připravte hořčičná semínka.
Nadrťte je v kuchyňském drtiči nebo namelte v
mlýnku. Smíchejte je s medem nebo cukrem
(já používám třtinový cukr
kvůli jeho karamelové chuti). Vše
promíchejte s vychladlým octem a nechte v lednici
odležet. Dalšímu
dochucování se meze nekladou. Lze přidat kurkumu,
která dodá domácí hořčici
její typickou žlutou barvu. Různými bylinkami
také nic nepokazíte - přidejte estragon,
tymián, oregano nebo chilli. Domácí
hořčice se odlišuje od té z obchodu svou
čerstvostí, má vskutku
pořádný říz.
Nezbývá mi nic jiného, než
vám popřát dobrou chuť, a také
šťastnou ruku při výběru potravin pro
váš život.
|